Vill du läsa mer om Denni Design och Sadeln, Betten,  Tränsen, Tyglarna, Pannbanden, Schalockerna och Stiglädren.  Gå då in på länken “Denni Design” här till höger och klicka sedan längst upp till höger för att välja produkt.

Kika gärna på den här filmen: https://vimeo.com/368834094/5cecde66c  Älskar Divas döttrar som nu är i bildspelet på första sidan: Freyja Divudóttir från Lindnäs och Alisa från Lindnäs<3

Har du sett att Denni Design nu har en egen sida på Facebook? Vi blir mycket glada om du gillar den!

27 september Nu finns Månadens tips för september äntligen ute under fliken som heter just  “Månadens tips”. Den här gången heter tipset: Ingen träningsrelaterad skada på 80 år – hur tänker vi om det ? -  del 1

24 september  Händer lite på gården nu! Förra året fick rundpaddocken sitt topplager efter att den väntat i 14 år – bättre sent än aldrig… Vi tycker att det blev superbra så nu får paddocken samma topplager – den fick dock sitt första topplager när den anlades för 17 år sedan. 

Förra veckan kom ”lasermannen” och gjorde underlaget jämnt i ridhuset – mycket välbehövligt och vi är mycket nöjda med resultatet.

23 september  Idag åkte Sér till sin nya människa. Hon har varit här och umgåtts med Sér och ridit honom fyra gånger. Det känns jättebra!

15 september  Nu är Sér Divuson från Lindnäs såld. Det känns som han har fått en jättebra ägarinna!

10 september  Har fått en ny fråga - kika in under fliken “Fråga Ia & Denni” för att läsa mitt svar.

6 september I onsdags var det återbesök för Týri (eftersom veterinären blivit sjuk har besöket försenats). Han är på bättringsvägen, men inte bra. I maj var prognosen att han skulle bli frisk 50/50 och rehabtiden ½  - 1 år. Så vi får vara glada över att han är bättre och att chanserna att han ska bli återställd har ökat något. Jag fortsätter att Power Walka med honom varje dag och vi hoppas på det bästa!

2 september  Sér Divuson från Lindnäs är nu till salu! Han är Divas<3 sista avkomma.

31 augusti  Nu finns höstens onsdags- och torsdagslektioner insatta. Kolla att dina tider stämmer: om inte - mejla mig bums. Kika in under fliken “Utbildning” och klicka där på “Lektionstider” (uppe i högra hörnet). Jag ser fram emot en rolig och lärorik termin med Er alla!

27 augusti Sitter och försöker få ihop ett bra lektionsupplägg i höst. Mycket roligt med det stora intresset att rida lektion här på Lindnäs! Vad sägs om 17 bokningar på några torsdag eftermiddagar? Blir lite svårt att få ihop 17 st  45 minuters privatlektioner mellan kl 15 - 19.45.... Men, som vanligt kommer det gå att lösa efterom både mina härliga elever och jag är flexibkla.

I tisdags firade vi min 54-årsdag. Istället för att bara vara hemma bestämde jag att vi skulle göra en utflykt. Mycket bra idé! Vi for till Trosa för första gången och åt galet god glass (hemgjord italiensk) på vägen dit och även när vi var där. Picknick vid havet. Vår första picknick någonsin. Och vår andra utflykt i Södermanland på de drygt 17 åren vi bott här. Den förra gick till Mariefred där vi firade min 50-årsdag. Men, det är ändå framsteg: under våra drygt 9 år i uppländska Hocksbo gjorde vi ingen utflykt alls. Heja oss!

19 augusti  Nu finns höstens utbilningsdatum här på hemsidan under fliken “Utbildning” - “Utbildningsdatum”. Jag har precis mejlat ut datumen till Er som rider lektion här. Har du inte fått det mejlet -  mejla mig bums.

18 augusti  Både Disa och Alisa är fortfarande dräktiga med Hródur från Gröna Gången <3<3<3  Nu på drygt 40 dygn. Underbart med levande foster som “sitter fast”!

10 augusti  Idag är det 40 år sedan jag fick min första islandshäst; Hrimnir!

8 augusti Nu finns Månadens tips för augusti här på hemsidan. Denna gång med titeln: ”kunskap är lätt att bära och kan finnas närmare än du tror – del 3”.

7 augusti  Min syster Fridas dotter: Amanda, har hjälpt oss i några dagar med att gå ut och gå med Týri, vilket är helt perfekt! I hans rehabträning ingår dagliga promenader. Nu hoppas vi att hans skada ser bättre ut och håller på att läka vid återbesöket om två veckor. Och nu är det kursdagar här på Lindnäs med mina underbara elever<3

5 augusti  Jag kan inte fatta att sommaren snart är över. Som alltid går tiden i rasande fart. Efter årets "släktträff" åkte jag fyra dagar till Stockholm. Jag bodde i min Mammas lägenhet (mamma bor nu under Coronan hos sin pojkvän Bo). Varje dag träffades Mamma och jag, Bo var oxå med vid flera tillfällen. Vi umgicks utomhus och höll avstånd. Det var helt underbart att ha egen lägenhet i Stockholm - som dessutom visade sig från sin bästa sida med ljuvligt sommarväder. Från jag kom till Mammas lägenhet på torsdag eftermiddag till sent söndag kväll hade jag bara kontakt med Mamma, Bo och Denni, öppnade inte ens Mammas dator. Hade bara min lilla telefon som jag inte kopplat upp mot omvärlden. Det var som en lisa för själen. Sov, tränade (Isas program), läste böcker, började dagen med DN som sitter utanför dörren på morgonen - bara att  sticka ut handen och ta den  (lyx för en lantis) och som sagt umgicks med min Mamma<3 Det är hittills mina fyra dagars semester i år och jag älskade varje minut. Planen är att Denni och jag snart ska ta några dagars semester tillsammans i Mammas lägenhet.

Är så lycklig över att Disa & Alisa är dräktiga. Men, andas inte ut helt förrän efter de är kollade på dag 40 när vi (förhoppningsvis) får se ett levande foster som "sitter fast" på skärmen.

Den här artikeln gör mig oxå lycklig: ishestnews.se/avel/ston-som-gett-avtryck-freyja-fra-tumabrekku-att-cykla-bredvid-henne-var-battre-an-att-rida-de-flesta-andra-hastar
Och faktiskt var Freyja roligare att cykla med än att rida ALLA andra hästar<3. Tack Yvonne!

26 juli  Både Alisa och Disa är dräktiga med Hródur!

22 juli  Oj, oj, på fredag är det UL för Alisa och Disa. Håll tummarna för båda två! Förra veckan hade vi “släktträff” här på Lindnäs. Och inte nog med det - dessutom var det 10-årsjubiléum! Jag är så stolt och glad över alla fina, välridna hästar som vi fött upp. Och över deras duktiga trevliga ägarinnor oxå.

12 juli - Nu finns Månadens tips för juli här på hemsidan!

11 juli Igår hämtade vi Disa & Alisa. Nu håller vi alla tummar för två dräktiga ston! Vi fick mycket beröm över våra trevliga ston och det gör oss såklart glada. Helt opartiskt tyckte jag Alisa såg ut som 1 miljon när hon hade bråttom in i transporten. Om hon och Hrodur får en avkomma måste den ju bli hur hur fin som helst med två sådana föräldrar. Annars är avkomman en mutation.

Jag får frågor vad som hänt med Týri: han har fått en gaffelbandsskada på ena frambenet. Vi har aldrig ens sett en häst med en sådan skada och nu ska vi ta hand om en häst med en sådan skada det närmaste året. Hoppas vi lyckas göra Týri frisk igen. Han är i varje fall hur gullig som helst och verkar glad över att vara hemma.

7 juli Plötsligt händer det! För fyra år sedan betäcktes både Disa och Diva. Älskade Diva lämnade oss och Disa födde Safira året efter. För två år sedan tyckte jag att det var dax att betäcka gamla Disa igen. Började kolla efter brunsttecken varje dag. Då fick vi köpa tillbaka Týri (den första och förhoppningsvis den enda häst vi får tillbaka). Bestämde oss då för att hoppa över att betäcka eftersom vi ska minska hästantalet – inte öka. Men, i år – två år senare - var det dax. Bestämde att betäcka både Disa och Alisa! Då blev Týra halt på ett framben och skulle tillbaka till oss igen efter att ha varit utlånad ett år. Men, nu fick inte Týri sätta stopp för våra planer.

I lördags for vi med två brunstiga ston (tack för timingen Disa och Alisa) till härliga Hrodur. Att det skulle bli just Hrodur var bestämt sedan flera år. Efter vi lämnat stona på Gröna Gången for vi till Rickebasta för att hämta hem Týri. Efter en lite stund kom med meddelande att Disa var betäckt och några timmar senare att även Alisa var betäckt!

Roligt att stona är betäckta och sorgligt att få hem Týri. Om några dagar ska stona hem igen och sedan väntar vi med spänning på UL om ca 17 dagar. Håll tummarna för två dräktiga ston. Och Tyri min Týri ska vila många månader.

2 juli  Prisjusteringar: Denni Designs schalock kostar from idag 899 kr och Denni Prestige Stigläder 929 kr, dvs en prishöjning och en prissänkning.

1 juli   Dagarna fräser fram i en hiskilig fart - vi är redan mitt i sommaren. Vad gör vi då? Tränar våra fem hästar: Alisa, Freyja, Saedis, Sj´dis och Sér. Förra veckan ägnade vi en stor del av tiden till att ta produktfoton till Denni Designs remtygserie. Övning ger färdighet och vi blev faktiskt duktigare och duktigare ju längre vi höll på. Lustigt nog blev våra tre fotomodeller: Alisa, Freyja och Sér oxå det. Vi har flera hundra bilder på dem med spetsade öron. Jag trodde de skulle tröttna efter ett tag, men icke. Kanske inte så konstigt eftersom  de alla tre är undan vackra stolta Diva<3 som hade en alldeles speciell lock.

Denni har varit iväg på flera sadel- bett- och remtygsresor. Oftast går det till så att ett stallgäng bokar in honom och så åker han dit och visar våra produkter. Vid de två senaste tillfällena har Denni lagt till ett kort föredrag som intruduktion inför provningen. Känns som ett lyckat koncept.

GLAD MIDSOMMAR

ÖNSKAR

IA & DENNI

13 juni Nu finns Månadens tips för juni under fliken med samma namn. Denna gång heter det: “Kunskap är lätt att bära och kan finnas närmare än du tror”.

3 juni  Igår gjorde Freyja min dag! Vilken lycka att rida när allt bara funkar och hästen dansar fram mjukt och glatt och lättsamt. Idag vilade hon - hoppas att den underbara känsla infinner sig imorgon oxå.

27 maj  Det roligaste som hänt i utbildningsväg denna vår var när vi red för professor Eyjólfur i början av mars. Precis före allt stängdes ner. Jag red Alisa och det kändes jättebra! Fick en stor dos kunskap och en lika stor dos självförtroende = underbart<3. Nu känner jag att både det första och andra behöver fyllas på igen. Lite knepigt att få till i dessa tider dock. Övade bla. på förvänd sluta på volt i skritt och att rida fram i tempoväxling i tölt. Kul!

13 maj  Roligt med det stora intresset för Månadens tips!

12 maj:  Nu finns Månadens tips för maj här på hemsidan. Denna gång: vad beror denna fixering på bakbenen på?

11 maj Oj, så länge sedan jag skrev här på hemsidan. Tror att det kan bero på att det blir så mycket texter och bilder på fb. Nu sitter jag och funderar på vad Maj-tipset ska handla om. I torsdags när jag red Alisa och Saedis gick båda två så bra att jag nästan trodde att jag kunde rida. Det kändes helt fantastiskt! Alisa red jag ut på tillsammans med Denni & Freyja och Saedis red jag i paddocken. I fredags dubbellongerade jag Alisa och Denni red ut med Saedis. I helgen vilade våra hästar. Idag landade vi alla tre på jorden. Ändå helt underbart att få uppleva glädjen när jag red i torsdags och njuta av det i flera dagar. Gick inte dåligt idag när jag red, men mer som en vanlig dag. Imorgon tror och hoppas jag på stordåd igen<3.

29 april  Intresset att rida lektion här på Lindnäs är större än någonsin! Mycket mycket roligt men samtidigt förvånanade när hemska Corona härjar. Jag ser fram emot en härlig utbildningsvår och sommar! Nu har jag precis uppdaterat Lektionstiderna. Kolla att din tid stämmer - mejla mig annars!

24 april Info om Denni Designs Partylåda:   OBS! Förtydligande: man lånar bara lådan och förbinder sig inte att köpa något utan skickar tillbaka lådan till oss efter att ha provat och känt på produkterna!

Tanken är att Ni går tillsammans några personer t.ex i ett stall och skickar efter Denni Designs Partylåda från oss. I lådan finns de ca 35 produkter bla remtyg, bett, schalocker, stigläder till ett värde av drygt 20 000 kr.

När Ni fått hem lådan kan Ni i hemmamiljö prova utrustningen på Er häst/hästar. Det är vår erfarenhet att det är mycket bra att prova nya bett, tyglar m.m. i lugn och ro. Kanske hittar man en favorit som man vill köpa direkt, kanske hittar man en annan produkt som inte alla passar. Mejla oss på  info@iaodenni.nu   så skickar vi mer info.

22 april Här på landet rullar livet på nästan som vanligt - vilket känns både skönt och mycket konstigt. Jag har bara privatlektioner. De som åker långt för att rida lektion och brukar övernatta mellan lektionerna har avbokat. Den populära Träningskursen som gick av stapeln för första gången i mars har jag inte bokat in under sommaren efterom det blir för mycket och nära kontakt mellan både eleverna och mig. Känns som extremt små uppoffringar. Jag tänker på alla som arbetar inom vård och omsorg - ni är fantastiska! Det minsta vi andra kan göra är att hålla oss hemma och hålla det avstånd som Folkhälsomyndigheten rekommenderar, därmed basta!

16 april  Igår kväll mejlade jag ut senvåren och sommarens utbildningsdatum till alla Er som rider för mig här på Lindnäs. Vår mejl verkar lite matt så jag har redan fått reda på att den missat några. Mejla mig bums om du inte fått mitt mejl

Nu finns senvåren och sommarens utbildningsdatum under fliken “Utbildning” - “Utbildningsdatum”.

GLAD PÅSK

ÖNSKAR

IA & DENNI

Nu finns Månadens tips för April under fliken “Månadens tips”. Jag fortsätter att fundera om uppvärmningen även den här månaden.

8 april Jag är mycket glad att jag har haft nöjet att under flera år följa fyra av de vinnande ekipagen i Corona Cup: Kia Holmquist, Mats Andersson och Camilla A Rolfsdotter. Alla rider dessutom hästar de fött upp själva – stort grattis!!

7 april  Det här skrev jag på Denni´s FB i lördags:

IA här: Det är detta jag tänker på och är orolig för:
1) Djurmarknaderna i Kina. Jag kan inte förstår att de finns och ännu mindre att de nu är igång igen. Det är så fruktansvärt på alla sätt att jag mår illa och finner inga ord
2) Alla som arbetar i sjukvården som för att rädda sina medmänniskor riskerar sina egna liv. Jag är full av beundran och av tacksamhet att Ni finns.
3) De äldre äldre. Hoppas av hela mitt hjärta att vi lyckas skydda dem bättre än vi lyckats hittills.

Min egen mkt lilla insats i det här hemska är att ringa min Mamma varje dag (tidigare några gånger i månaden mest pga att hon arbetade så mkt och oftast inte svarade i telefon) för att höra hur hon mår och (måste jag erkänna) ha lite koll på att hon fortsätter att hålla sig inomhus.
Fortsatt trevlig helg önskar Denni och jag till Er alla och fortsätt vara rädda om Er och varandra och STANNA HEMMA hälsar IA.
P.S Nu börjar hemska Corona även märkas på vår gård: i var onsdags 50 % av lektionerna avbokade, i torsdags var 41 % av lektionerna avbokade och igår kom 4 av 14 elever - så 10 privatlektioner blev avbokade. Nästan alla avbokningar berodde på sjukdom, men vädret ställde oxå till det en del igår. Tycker att vi som bor på landet och har hästar kommer lindrigt undan (än så långe).D.S

26 mars Känns så overkligt att Denni och jag är i vår bubbla med våra djur medans omvärlden står i brand. När vi är utomhus glömmer vi nästan bort Corona, men så fort vi kommer in slår den emot oss med full kraft. Som, de flesta andra antar jag, nyhetsknarkar jag. Förutom det så ringer jag min Mamma varje dag. Vi brukar höras några gånger i månaden, mest beroende på att vi båda jobbar så mycket och att hon dessutom nästan aldrig svarar i telefon. Nu svarar hon direkt eftersom hon håller sig hemma, hos sin pojkvän eller är på promenad i naturen. Trodde aldrig att min Mamma skulle göra som hon blir tillsagd – har aldrig hänt förut. Jag varnar henne så mycket jag kan och hon lyssnar, kors i taket. Pojkvännen, som  fyller 90 år i sommar, är fd överläkare, en mycket renlig kirurg = perfekt. Var rädda om Er och Era nära och kära<3

17 mars  Inget är som vanligt i världen. Får ta en dag i taget och hoppas att så många som möjligt håller sig friska. Tänker mest på de som är i riskgrupperna – de som är sjuka och gamla. Tänker på alla företagare som har svårt att klara sig och därmed även stora problem för deras anställda. Tänker på att vi ska vara rädda om varandra och dela med oss av det vi har. Jag litar på Folkhälsomyndigheten och vår regering. De gör så gott de kan och har många experter att förlita sig på .

Aldrig i livet att jag , med min ringa kunskap om virussjukdomar, skulle få för mig att tala/skriva hur Sverige borde gå tillväga i den här hemska situationen. Ingen vet hur det här kommer att gå.

I helgen var vi på Västkusten och hälsade på våra vänner; Lena och Krister, och hade lektioner för framförallt släktgänget. Som alltid underbart att åka till den sidan av Sverige. Tåget på vägen hem var nästan tomt – det kändes obehagligt. Nu tänker vi hålla oss hemma den närmaste tiden. Ni som är friska är varmt välkomna till oss på Lindnäs på Era inbokade lektioner. Allt är som vanligt på vår gård.

9 mars Nu är den första Träningskursen genomförd! Den består av tre pass á ca 45 minuter. Dag 1 red jag alla hästar. Dag 2 började jag rida hästarna och sedan tog deras ryttare över. Och tredje passet red alla själva på sin häst. Dessutom i ett underbart vårväder! Jag är så nöjd med deltagarna, de fina hästarna och hela konceptet (som är här för att stanna).

4 mars  Nu finns Månadens tips för mars under dess flik. Denna gång funderar jag på “Uppvärming”.

28 februari Förlåt för dålig uppdatering på vår hemsida. För 1 ½ år sedan började just fliken “Aktuellt” krångla. Jag har försökt lösa det med min ringa kunskap om allt som har med datorer att göra och har kunnat sätta in bilder och text (även om det har tagit väldigt lång tid). Nu sedan årsskiftet tar det så lång tid att jag bävar för att göra uppdateringar. Bäste Krister har lovat mig att fixa ett “nytt år” som förhoppningsvis kommer att gå snabbare att uppdatera på. Annars får vi funder på att göra om hela hemsidan. Vet ni att hemsidan är Denni´s och min 40-årspresent från Lena & Krister<3. Svårt för dom att inse att den presenten var livslång... inne på sitt 14 år nu. Tack Krister för all hjälp!

Idag är det ett makalöst fint vinterväder så nu ska jag gå ut och rida! Tror inte det blir så mycket mer vinterväglag att dansa fram på innan den efterlängtande våren kommer.

19 februari Mycket lärdom senaste tiden. I helgen var jag lärare på Ridteori 2 utbildningen som arrangerades av Eidfaxi och anordnades hos Johanna på Edeby. Som alltid när man är lärare på både teoretiska och praktiska utbildningar lär man sig mycket själv. Och det har var verkligen inget undantag. Jag älskar hästar jag älskar utbildning<3 Over and out!

14 februari  OBS! Förtydligande: man lånar bara lådan och förbinder sig inte att köpa något utan skickar tillbaka lådan till oss efter att ha provat och känt på produkterna! Nyhet -  på självaste alla hjärtans <3 dag  lanserar vi  Denni Designs Partylåda!

Tanken är att Ni går tillsammans några personer t.ex i ett stall och skickar efter Denni Designs Partylåda från oss. I lådan finns det 35 produkter bla remtyg, bett, schalocker, stigläder till ett värde av drygt 20 000 kr.

När Ni fått hem lådan kan Ni i hemmamiljö prova utrustningen på Er häst/hästar. Det är vår erfarenhet att det är mycket bra att prova nya bett, tyglar m.m. i lugn och ro. Kanske hittar man en favorit som man vill köpa direkt, kanske hittar man en annan produkt som inte alla passar och kan lägga åt sidan. Mejla oss på  info@iaodenni.nu   så skickar vi mer info.

Månadens tips för februari finns nu äntligen utlagda här på vår hemsida under fliken “Månadens tips”.

10 februari  I slutet av den här veckan lanserar vi vår nyhet: Denni Designs partylåda! Hoppas att Ni kommer gilla vår idé! Vi har justerat priserna på remtygen från Denni Design så att Alisa och Divar Nosgrimman kostar samma, de tre Pannbanden kostar lika mycket och att priset är detsamma på de tre olika tyglarna med stopp; Single Stop, Double Stop och Stopper.

Och idag, den 10 februari, är det vår dag<3. Firade i helgen att vi varit gifta i 19 år och tillsammans i 28 år - jämnt och bra.

3 februari Dagarna flyger fram. Var tog lugna januari vägen? Vi har haft full rulle på Denni Design sedan årsskiftet vilket är mycket roligt. Och nu har vi en ny superbra nyhet på gång. Vi tycker i varje fall att den är bra – hoppas att ni oxå kommer tycka det! Vad det är kommer tillkännages när årets första nummer av tidningen Islandshästen ges ut. Enligt uppgift kommer den tidningen i vecka 7, dvs nästa vecka – håll du utkik här på vår hemsida och på Denni´s FB.

23 januari Efter lektionerna nu på fredag den 24 januari åker vi till Fredrik Rydström & Mimmi på inspirationskväll. Vi kommer att ha med vårt sortiment och dagen till ära erbjuder vi 10 % rabatt. Tid: 16 -19.  Hoppas vi ses!

22 januari Det absolut roligaste som hänt den sista tiden är att våra älskade vänner, Lena & Krister Ågren, har köpt finfina Týra Disudóttir från Lindnäs av oss <3 <3 <3 Det känns så bra – kunde inte bli bättre! Vi är så glada! Varmt lycka till med en härlig, rolig, fin och snäll häst!

Nu börjar vi närma oss ett hästantal som fungerar för oss att ha. Idag har vi åtta hästar: fem ridhästar: Alisa, Freyja, Sjódis, Saedis och Sér, avelsstoet Disa, 3-åringen Safira och så Týri som bor hos, och tränas av Robin Haraldsen. Nu ska en ridhäst till säljas - sedan är antalet ridhästar perfekt för oss: fyra stycken. Jag är grymt sugen på att betäcka ett eller två ston i år. Men, det är det där – ska hästantalet minskas är det ju inte supersmart att göra fler hästar......

22 januari: På fredag, den 24 januari, är det sista dagen att anmäla sig till SIFs kurs Ridteori 2 som jag ska hålla hos Johanna Elgholm på Edeby Gård, Mariefred den 15 – 16 februari. Eidfaxi är arrangörer. Mejla mig om du vill ha info om kursen.

16 januari  Är tacksam och överväldigad över det mycket stora intresset att rida lektion/kurs här på Lindnäs! På torsdagarna har jag ordinarie tid för 7 lektioner - helt galet när det är nästan 20 personer som vill rida privatlektion då. Jag har löst det genom att sätta in lektioner på onsdagar oxå.

Nu har jag satt in onsdagarnas och torsdagarnas lektionstider under fliken “Utbildning” och klicka där på “Lektionstider” uppe i högra hörnet. Kolla att dina tider stämmer - mejla mig annars.

14 januari  Dataproffset, tillika hemsideproffset, Krister Ågren har fixat bildspelet! Oj, oj - mina elever är på G. Torsdagskvällarna är megapopulära - vad sägs om nästan 20 elever som vill rida privatlektion samma kväll? Idag ska jag försöka få till ett fungerande schema!

Varför bildspelet är i ministorlek kan man läsa under texten “God Jul” här nedanför.

7 januari  Månadens tips för Januari finns nu utlagt!

6 januari Julefriden är slut. Längtar redan till nästa Julefrid. Men, till dess kör vi! Datum för vintern och vårens utbildningar finns nu under fliken “Utbildningar” och klicka där på “Utbildningsdatum”. Nytt för i år: Träningskurs! Rider du lektion här och inte fått mejlet med datumen: mejla mig bums.