Alla uppdateringar sker på vår nya hemsida:

dennidesign.com

 Varmt välkommen att besöka oss där!

Kika gärna på den här filmen: https://vimeo.com/368834094/5cecde66c 

Älskar Divas döttrar som nu är i bildspelet på första sidan: Freyja Divudóttir från Lindnäs och Alisa från Lindnäs<3

26 maj Jag fick en fråga om “Viksling”. Mitt svar finns under fliken “Fråga Ia & Denni”.

25 maj  Nedan är texten som jag kopierat från Denni´s fb. Dagen efter kursen med Eyjólfur fick  hästarna skritta och trava lugnt lösa i rundpaddocken vilket uppskattades av alla fyra.

Från FB 24 maj: Vi är fortfarande eniga om att det bästa vi gjort i år är att vi ställde oss på Eyjólfurs kölista för drygt ett år sedan. Titta noga på bilden så ser du både Eyjólfur och Denni.

Idag var professor Eyjólfur hos oss för fjärde gången i år och det är galet bra. Denni red Freyja Divudóttir & Saedis Divudóttir och jag red Týri och Sjódis Disudóttir - alla från Lindnäs.

Idag fick (förutom Eyjólfur såklart) Týri guldpokalen - han dansar igen - vilket gläder oss så mycket.

Idag fortsatte utbildningen på att rida med stångbett. Ni som läste om förra gången Eyjólfur var här den 20 april vet att det är 32 år sedan jag sist red med stångbett. Sedan förra gången har jag ridit en gång med stångbettet. Efter idag känner jag mig förberedd att rida mer med det. Idag slog jag till med att rida med två olika stångbett. Det andra jag red med var Denni Designs´s nyastångbett och det var magiskt.

Tack  till våra älskade hästar och stort tack till bäste Eyjólfur<3för allt du har lärt oss,som du fortsätter att lära ossoch för allt du kommer lära oss i framtiden!

#dennidesign #bombersbits

19 maj  Nu har jag tränat Týri drygt en månad och det går strålande! Tredje gången gillt. Som 5-åring blev han extremt sjuk och svävade mellan liv och död några månader och kom tillbaka. Som 11-åring blev han såld och kom tillbaka igen som 12-åring. Som 13-åring blev han utlånad och kom tillbaka igen som 14-åring. Och nu tredje gången gillt, som 15-åring, är vi igång igen!

5 maj Förra veckan fotade vi Safira och hör och häpna så svischade hon över två steg i tölt! Bildbevis finns idag på Denni´s Facebook.

30 april  I grevens tid kom Månadens tips för April på hemsidan. Denna månad  heter tipset: “Mer om Eftergift” och jag tog hjälp av extremt kunniga människor: Eyjólfur Ísólfsson, Pether Markne, Reiner Klimke, Carl Hester och Christina Planck!

28 april  Nu finns alla torsdagslektionerna ifyllda med datum, tid och namn under fliken “Utbildning” - “Lektionstider”. Kolla att din/a tid/tider stämmer. Om inte - mejla mig. Jag ser fram emot en rolig och lärorik vår och sommar!

27 april  Som utlovat - bara lite senare än jag tänkt kommer här texten om Safira och varför vi blev så glada över hennes töltsteg första gången hon reds ut som jag skrev om den 25 mars.
När Diva skulle betäckas 2016 valde vi en hingst som vi tycker om och som hade möjlighet att komma till Lindnäs för betäckning.
Under nästan hela Divas liv betäcktes hon på Lindnäs och blev alltid dräktig direkt. När hon vid 17 års ålder betäcktes första gången på annan plats blev hon inte dräktig och så fortsatte det. Vi gav upp i mitten av augusti och betäckte henne hemma på gården och då blev hon direkt dräktig. Så blev bla Freyja Divudóttir till.
Med samråd med vår stuteriveterinär bestämde vi att Diva skulle betäckas hemma.
Denni provred Safir och vi bestämde oss för honom. För enkelhets skull tog vi fine Safir till Disa oxå.
Safir är CA och Disa oxå vilket betyder att vi hade 25 % risk att få en CC -avkomma. Och det ville vi ju absolut inte. Därav lyckan när Safira tog ett eller två töltsteg som föl och nu som 4-åring svischade över några steg i tölt själv. Hon är antagligen CA!
Och älskade Diva lämnade ju oss sorgligt nog våren 2016 <3

16 april  Nu finns senvåren och sommarens utbildningsdatum under fliken “Utbildning” - “Utbildningsdatum”. Rider du lektion för mig här på Linndäs och inte fått mejlet med de nya datumen - mejla mig bums!

7 april  Sjódis är så rolig att rida nu och det gläder mig mycket. Jag älskar att hon är modig, tuff, självständig och kaxig. Igår började jag träna Týri efter att Denni satt igång honom lugnt och försiktigt under tre månader. Sist jag red Týri var i juli 2019 - så det är ett tag sedan. Nu håller jag tummarna för att träningen fortsätter att gå bra!

GLAD & LUGN PÅSK

önskar IA & Denni

27 mars  Nu finns Månadens tips för mars här på sidan. Denna gång om eftergift.

25 mars  Igår skrev jag att Safira nu är riden för första gången. Och idag reds hon ut! Fortfarande tar hon allt som har med inridning att göra som om det var helt naturligt för henne att vara ridhäst. Och något som gladde oss oxå var att hon själv gick över i tölt några steg (på lång tygel såklart). Ska berätta varför just det gjorde oss så glada nästa vecka.

24 mars Disa och Safirs dotter Safira är nu riden för första gången. Och det var bara att rida. Skönt när det är så okompicerat. Under hennes första fyra år har allt varit enkelt med henne!

23 mars  Nu ska jag gå ut och rida mina älskade hästar i strålande sol!

19 mars  Min Mamma<3 har fått sin första vaccindos. Så tacksam<3

15 mars  Äntligen finns bild på alla färger som vi tagit fram med hjälp av Er på Denni Designs schalocker: Nu finns elva färger: svart, brunt, marinblått, grått, mörkrött, orange, grönt, vinrött, vitt, rosa med rosa detaljer och rosa med silver/ljusgråa detaljer!. Schalocken passar de flesta sadlar. Kika gärna här för att se bild på alla härliga färger: http://www.iaodenni.nu/html/ovrigt.html

14 mars I hela 16 år har jag haft privatlektioner hemma på Lindnäs. Först några år på helgerna och sedan 2008 (dvs i 13 år) på torsdagar och fredagar. Denni och jag har nu funderat och har kommit på några nyheter som vi planerar att lansera när pandemin har lämnat oss alla. Det känns riktigt spännande och roligt!

10 mars Det bästa som finns är hästar, utbildning & kunskap! Det kinderägget har vi njutit av hela dagen eftersom professor Eyjólfur Ísólfsson har varit hos oss på Lindnäs <3 Våra partners idag var Freyja Divudóttir, Saedis Divudóttir, Safira Disudóttir och Sjódis Disudóttir. Týri stod färdigborstad och fin och väntade i stallet, men hans dotter Freyja "åt" upp hans tid.Tusen tack till våra älskade hästar och tusen tack till bäste Eyjólfur!

1 mars Denni upptäckte att jag skrev fel i Månadens tips: Ingrid Klimke satsar på OS i dressyr och fälttävlan (inte hoppning). Har ändrat nu.

28 februari  Månadens tips för februari finns nu allra sista dagen i februari under sin flik “Måndens tips”.  Bättre sent än aldrig!i

27 februari  Både Alisa & Disa är fortfarande dräktiga med Hródur! De är undersökta med ultraljud på dag 17 och dag 45 och nu med blodprov när det snart går in i månad åtta. Detta gläder oss mycket och vi ser fram emot sommaren med spänning och håller  tummarna för att allt ska gå bra!

24 februari  Du som har köpt en ny Denni Prestige sadel av oss efter den 1 februari 2019 får om du fyller i dina uppgifter här:

www.prestigeitaly.com/en/warranty.xhtml

ett Lädervårdskit från Prestige som innehåller just de tre produkterna som jag skrev om igår: Prestige Leather Balsam, Prestige Leather Cleaner och Prestige Leather Oil. Så om du inte redan fyllt i dina uppgifter på Prestige hemsida och fått Lädervdårskitet - gör det! Gäller även demo- pch provsadlar som är köpta efter den 1 februari 2019.

23 februari  Sköt om din Denni Prestige sadel så håller den längre. Nedan följer info. Kan lägga till att jag älskar Prestige Balsam - den är underbar att arbeta med och gör underverk för sadeln!

Att sköta om din Denni Prestige sadel

Sköter du din sadel kommer den hålla sig fin i många år. Tänk på att alltid använda vojlock/schalock/schabrak för att skydda sadeln från hästens svett och annan smuts. Här följer en beskrivning över de tre lädervårdsprodukterna och hur de ska användas:

Prestige Leather Balsam Så här skriver Prestige: "Vi föreslår att din kund använder balsam. Den fuktar, är vattenbeständigt och ger grepp. Vi använder också den för att rengöra. Balsamet bör användas ofta, för att den också hjälper till att neutralisera svettens påverkan på sadeln. Den smörjer också sadelns delar för att hålla den i gott skick så länge som möjligt “.

Prestige Leather Cleaner är tillverkad för användning på alla typer av lädermaterial för sadlar, träns och dess tillbehör. Läderrengöringen är en neutral Ph-vattenbaserad produkt som rengör försiktigt, men grundligt, utan att skada lädrets naturliga utseende och grip. Lämnar inte kvar några rester som vissa andra rengöringsmedel kan göra, och inte heller vattenrester som kan komma att skada lädret flexibilitetsegenskaper.  Läderrengöringen är mycket effektiv och perfekt för daglig användning . Använd en fuktig trasa eller svamp för bästa resultat.

Prestige Leather Oil Bör du använda några gånger per år eller när du ser att sadeln är ”torr”. Sadeln blir som ny! OBS! Oljan ska inte användas på paneler och stroppar.

19 februari  Igår fotade vi Freyja, Týri och Saedis. Freyja fotades även i förrgår. Kameran är knäpp och fokuserar inte. Ska kontakta återförsäljaren. Týri fick såklart bara gå lugnt fram och tillbaka en gång. Han var så duktig och är söt som socker. Freyja fick jobba lite mera och blev bara bättre och bättre. Min Saedis tyckte att Denni var väldigt krävande. Vilket han är när man jämfört med mig. Ska bli roligt att rida Saedis idag och känna om det är lite mer fart under hovarna. Alla tre är underbara<3 <3<3 Gladast av att se Týri och just nu känns det hoppfullt!

11 februari  Týri har nu varit igång i drygt en månad och det går jättebra! Vi är så glada för det. Håll tummarna för att det fortsätter att gå bra för Týri<3

10 februari  Idag firar vi 20-årig bröllopsdag<3 Planen var att fira denna dag på Island där vi blev ihop för 29 år och 13 dagar sedan. Den planen gick i stöpet reda förra sommaren. Under hösten trodde vi att vi kanske kunde fira i snön i de svenska fjällen (där de ena av oss aldrig varit och de andre för 36 år sedan) - den planen försvann i oktober.  Kvar idag fanns Malmköping. Så vi firar i vår stad. Mamma/svärmor har överraskat med leverans av trerättersmiddag inkl allt <3 - inhandlad och överlämnad av syster/svägerska <3. Dagen startade med sovmorgon (för den ena), brasa och tidningsläsning, utflykt till Malmköpings slalombacken som vi senast besökte för 15 år sedan (det är ju ändå drygt 4 km dit) och nu blir det middag. Och hur är livet tillsammans efter snart 30 år: det går upp och det går ner och sen går det upp igen<3

8 februari Nu har pressmeddelandet kommit: hastforetagarforum.se/2021/02/lonsamhetsmatrisen-framgangsfaktorn-ia-och-dennis-islandshastforetag/

28 januari  Vi är inbjudna till Hästföretagrforum på Scandinavium den 1 april! hastforetagarforum.se

Vilket ridväder! Vi har haft två underbara riddagar i strålande sol, snö och minusgrader. Det är då man tror på riktigt att man kan rida. Alltså när hästen dansar fram på det magiska underlaget och vädret är galet fint! Denni rider Freyja och Týri, dvs dotter och fader och jag rider systrarna Sjódis och Saedis.

27 januari  Nu finns alla torsdagslektioner (och en onsdag) ifyllda under fliken “Utbildning” - “Lektionstider”. Kolla att din tid/tider stämmer - mejla mig direkt annars.

25 januari  Fantastisk och enormt lärorik dag. Ridit lektion för professor Eyjólfur Ísólfsson. Våra partners idag var Freyja, Týri, Sjódis och Saedis. Tusen tack till våra älskade hästar och tusen tack till bäste Eyjólfur!

21 januari  Oj, oj mina fantastiska elever ska träna i vår: två fredagar med 20 anmälda och en torsdagseftermiddag/kväll med 15 anmälda! Tacksam över att jag har mina härliga elever och mitt underbara arbete. Inne på år 39 nu! Nästa år är det 40-års jubileum<3

15 januari - nu finns Månadens tips för januari under fliken “Månadens tips”.

15 januari  Nu finns vintern och vårens utbildningsdatum under fliken “Utbildning” - “Utbildningsdatum”. Rider du lektion här på Lindnäs och inte fått mejlet med de nya datumen - mejla mig bums.

14 januari Nu blir det  en extra kursdag på lördag den 16 januari eftersom kursen på trettondagsafton och trettondagen tyvärr blev inställd. Våra ridhästar är igång igen efter den sköna höstvilan. De känns pigga och fräscha! Vi är snart klara med Denni Designs nya kontor/lager i huset. Fattas bara ett skåp och några extra hyllplan. Vi är supernöjda! Har tragglat på med kartonger på gästsängen i flera år.

4 januari  OBS! Kursen den 5 januari och 6 januari är inställd! OBS!

Tack för 2020 och Gott Nytt 2021!

29 december Jag fick en bra fråga om grovfoder med för lågt smältbart råprotein på fb. Du kan läsa mitt svar här på hemsidan under fliken “Fråga Ia & Denni”.

Vi vill önska våra kära hemsideläsare en riktig god jul!

Julkramar från IA & Denni

14 december Ur led är klimatet: vårt sommarvatten är kvar ute, dvs 17 sommarkar står inte bara ute - de funkar oxå. Helt galet! Jag har satt in en extra kursdag på trettondagen, onsdag den 6 janauri.

9 december  Hästarna vilar och vi fixar med allt som vi inte hinner när våra hästar är igång.  Vi går runt alla (nästan 30) hagar och fixar det som behöver fixas, har ändrat och gjort om två hagar till en hage, städar alla förråd, mockar ut bäddar, städar stallen m.m. Försöker komma ikapp på kontoret med sådant som inte är “popup” grejer utan mer ångsiktiga projekt som kräver tid och planering. Håller på att göra ett kombinerat lager och kontor i ett av våra gästrum och vilken dag som helst ska jag lära mig faktureringsprogrammet som jag har skaffat.

4 december  Nu finns Månadens tips för December ute!

30 november Novembertipset samma sak som förra månaden: kommer in i sista stund. Denna månad är det en fortsättning på förra månadens tips. Ska nog chocka Er alla genom att sätta in decembertipset typ imorgon!

17 november Nu gör vi allt som vi inte hinner med när hästarna är i träning. Idag har vi t.ex dragit upp hörnstolp av norrlandsfura och markstolp i en hage som bara används till att ta vårt hösilage. Vi hann oxå med att köra fast med Avanten och bli uppdragna av vår snälla granne. Vår privatbil firade besiktningsdagen med att inte starta för första gången.  Smart val av plats och tillfälle. Som tur var har de hänt förut på Bilprovningen så de hade startkablar! Och nu på torsdag och fredag är årets absolut sista lektioner. Vilken underbar termin vi haft trots skitcoronan.

12 november Våra hästar har nu höstvila och det känns underbart. Stona går i en stor hage en bit ifrån gården och de två valackarna i en annan. Både två- fyrbenta älskar höstvilan!

9 november Nu har jag svarat på de frågorna jag fick på FB i samband med att jag la ut Månadens tips för oktober. Läs gärna både frågor och svar under fliken “Fråga Ia & Denni här till höger.

5 november Nu har det gått ca 6 månader sedan Týri blev skadad och han har varit hemma på Lindnäs sedan i juli. Har precis släppt honom i en stor hage och det verkar ha gått bra. I helgen ska vi släppa ihop honom med en annan häst så att de får sällskap av varandra. Håll tummarna för att det går bra!

4 november  I samband med Månadens tips för oktober har jag fått flera intressanta och bra frågor: Du hittar frågorna och mina svar under fliken “Fråga Ia & Denni” här till höger (sätter in dem allteftersom jag svarar på frågorna).

31 oktober - i de sista skälvande timmarna skrev jag oktobertipset och nu finns det här på hemsidan!

29 oktober Stort grattis till vår vän Karin Westerlund. Hennes fantastiska Nina frá Kirjubae har i år tilldelats 1 klass för sina fina avkommor! Nina var en mycket speciell häst med stor intrigitet. Hon bodde på Lindnäs fyra somrar när hon var här på betäckning. Första året höll hon sig för sig själv – sista året hade vi blivit vänner och hon ägde hela Lindnäs och stod ofta uppe på berget och kikade ut över sina marker!

21 oktober  Jag satte in två extra utbildningsdagar: torsdag 19 november och fredag 20 november. Torsdagens tider finns nu under fliken “Utbildning” - “Lektionstider”.

20 oktober Våra fina katter Minna & Maja har fått ungar igen! En av Majas ungar är mindre än de andra och förra helgen insåg vi att vi måste nappa henne. Började med det för nio dagar sedan och jag tror att vi har räddat henne. Hon växer, är bra i magen och har slutat gnälla. Leker nu istället och kommer fräsande så fort hon ser oss. Hon ser nog oss som kattmjölk. Blir inte lätt att skiljas från Mini så hon får nog bli kvar<3

14 oktober I torsdags begav jag mig norröver - till Wången. Min enda resa under Coronan. Ville för allt smör i Småland inte missa SIFs instruktörsseminarium på Wången med Eyjólfur som huvudlärare och titeln “Hästen som instruktör”. Det blev två superbra dagar och jag är så glad att jag kom iväg. Nu hemma full med inspiration inför både egen ridning och lektioner!

7 oktober Förra veckan hade vi tre mycket trevliga lektionsdagar här på Lindnäs! Under hela hösten är det lektioner här onsdag, torsdag och fredag varannan vecka. Jag är tacksam över det stora intresset att rida lektion här - det värmer ett gammalt ridlärarhjärta.  Vi fick 545 kommentarer ang. färg på Denni Designs schalocker - helt galet och helt fantastiskt på samma gång.  Jag har nu räknat igenom vilka färger som är populärast och väntar nu på färgprover.  Sen ska givetvis  oxå vinnarna lottas och tillkännages!

29 september Så här skrev vi på Denni´s fb-sida i söndags: God morgon världen! Denni Design vill gärna att du svarar på två frågor. Vi kommer dela ut en Denni Design Schalock som tack för hjälpen (om det blir många svar kan det bli flera) Här följer våra två frågor:

1) Denni Designs Schalock finns idag i fem färger: Brun, Svart, Grå, Mörkblå och Mörkröd (den röda färgen är mörkare än på bilden). Vilken färg tycker du bäst om?

2) Om vi tar fram en ny färg på Schalocken vilken färg önskar du då?

Vi tar emot svar i den här tråden fram till söndagen den 4 oktober.Vi önskar Er alla en solig söndag.

#dennidesign

27 september Nu finns Månadens tips för september äntligen ute under fliken som heter just  “Månadens tips”. Den här gången heter tipset: Ingen träningsrelaterad skada på 80 år – hur tänker vi om det ? -  del 1

24 september  Händer lite på gården nu! Förra året fick rundpaddocken sitt topplager efter att den väntat i 14 år – bättre sent än aldrig… Vi tycker att det blev superbra så nu får paddocken samma topplager – den fick dock sitt första topplager när den anlades för 17 år sedan. 

Förra veckan kom ”lasermannen” och gjorde underlaget jämnt i ridhuset – mycket välbehövligt och vi är mycket nöjda med resultatet.

23 september  Idag åkte Sér till sin nya människa. Hon har varit här och umgåtts med Sér och ridit honom fyra gånger. Det känns jättebra!

15 september  Nu är Sér Divuson från Lindnäs såld. Det känns som han har fått en jättebra ägarinna!

10 september  Har fått en ny fråga - kika in under fliken “Fråga Ia & Denni” för att läsa mitt svar.

6 september I onsdags var det återbesök för Týri (eftersom veterinären blivit sjuk har besöket försenats). Han är på bättringsvägen, men inte bra. I maj var prognosen att han skulle bli frisk 50/50 och rehabtiden ½  - 1 år. Så vi får vara glada över att han är bättre och att chanserna att han ska bli återställd har ökat något. Jag fortsätter att Power Walka med honom varje dag och vi hoppas på det bästa!

2 september  Sér Divuson från Lindnäs är nu till salu! Han är Divas<3 sista avkomma.

31 augusti  Nu finns höstens onsdags- och torsdagslektioner insatta. Kolla att dina tider stämmer: om inte - mejla mig bums. Kika in under fliken “Utbildning” och klicka där på “Lektionstider” (uppe i högra hörnet). Jag ser fram emot en rolig och lärorik termin med Er alla!

27 augusti Sitter och försöker få ihop ett bra lektionsupplägg i höst. Mycket roligt med det stora intresset att rida lektion här på Lindnäs! Vad sägs om 17 bokningar på några torsdag eftermiddagar? Blir lite svårt att få ihop 17 st  45 minuters privatlektioner mellan kl 15 - 19.45.... Men, som vanligt kommer det gå att lösa efterom både mina härliga elever och jag är flexibkla.

I tisdags firade vi min 54-årsdag. Istället för att bara vara hemma bestämde jag att vi skulle göra en utflykt. Mycket bra idé! Vi for till Trosa för första gången och åt galet god glass (hemgjord italiensk) på vägen dit och även när vi var där. Picknick vid havet. Vår första picknick någonsin. Och vår andra utflykt i Södermanland på de drygt 17 åren vi bott här. Den förra gick till Mariefred där vi firade min 50-årsdag. Men, det är ändå framsteg: under våra drygt 9 år i uppländska Hocksbo gjorde vi ingen utflykt alls. Heja oss!

19 augusti  Nu finns höstens utbilningsdatum här på hemsidan under fliken “Utbildning” - “Utbildningsdatum”. Jag har precis mejlat ut datumen till Er som rider lektion här. Har du inte fått det mejlet -  mejla mig bums.

18 augusti  Både Disa och Alisa är fortfarande dräktiga med Hródur från Gröna Gången <3<3<3  Nu på drygt 40 dygn. Underbart med levande foster som “sitter fast”!

10 augusti  Idag är det 40 år sedan jag fick min första islandshäst; Hrimnir!

8 augusti Nu finns Månadens tips för augusti här på hemsidan. Denna gång med titeln: ”kunskap är lätt att bära och kan finnas närmare än du tror – del 3”.

7 augusti  Min syster Fridas dotter: Amanda, har hjälpt oss i några dagar med att gå ut och gå med Týri, vilket är helt perfekt! I hans rehabträning ingår dagliga promenader. Nu hoppas vi att hans skada ser bättre ut och håller på att läka vid återbesöket om två veckor. Och nu är det kursdagar här på Lindnäs med mina underbara elever<3

5 augusti  Jag kan inte fatta att sommaren snart är över. Som alltid går tiden i rasande fart. Efter årets "släktträff" åkte jag fyra dagar till Stockholm. Jag bodde i min Mammas lägenhet (mamma bor nu under Coronan hos sin pojkvän Bo). Varje dag träffades Mamma och jag, Bo var oxå med vid flera tillfällen. Vi umgicks utomhus och höll avstånd. Det var helt underbart att ha egen lägenhet i Stockholm - som dessutom visade sig från sin bästa sida med ljuvligt sommarväder. Från jag kom till Mammas lägenhet på torsdag eftermiddag till sent söndag kväll hade jag bara kontakt med Mamma, Bo och Denni, öppnade inte ens Mammas dator. Hade bara min lilla telefon som jag inte kopplat upp mot omvärlden. Det var som en lisa för själen. Sov, tränade (Isas program), läste böcker, började dagen med DN som sitter utanför dörren på morgonen - bara att  sticka ut handen och ta den  (lyx för en lantis) och som sagt umgicks med min Mamma<3 Det är hittills mina fyra dagars semester i år och jag älskade varje minut. Planen är att Denni och jag snart ska ta några dagars semester tillsammans i Mammas lägenhet.

Är så lycklig över att Disa & Alisa är dräktiga. Men, andas inte ut helt förrän efter de är kollade på dag 40 när vi (förhoppningsvis) får se ett levande foster som "sitter fast" på skärmen.

Den här artikeln gör mig oxå lycklig: ishestnews.se/avel/ston-som-gett-avtryck-freyja-fra-tumabrekku-att-cykla-bredvid-henne-var-battre-an-att-rida-de-flesta-andra-hastar
Och faktiskt var Freyja roligare att cykla med än att rida ALLA andra hästar<3. Tack Yvonne!

26 juli  Både Alisa och Disa är dräktiga med Hródur!

22 juli  Oj, oj, på fredag är det UL för Alisa och Disa. Håll tummarna för båda två! Förra veckan hade vi “släktträff” här på Lindnäs. Och inte nog med det - dessutom var det 10-årsjubiléum! Jag är så stolt och glad över alla fina, välridna hästar som vi fött upp. Och över deras duktiga trevliga ägarinnor oxå.

12 juli - Nu finns Månadens tips för juli här på hemsidan!

11 juli Igår hämtade vi Disa & Alisa. Nu håller vi alla tummar för två dräktiga ston! Vi fick mycket beröm över våra trevliga ston och det gör oss såklart glada. Helt opartiskt tyckte jag Alisa såg ut som 1 miljon när hon hade bråttom in i transporten. Om hon och Hrodur får en avkomma måste den ju bli hur hur fin som helst med två sådana föräldrar. Annars är avkomman en mutation.

Jag får frågor vad som hänt med Týri: han har fått en gaffelbandsskada på ena frambenet. Vi har aldrig ens sett en häst med en sådan skada och nu ska vi ta hand om en häst med en sådan skada det närmaste året. Hoppas vi lyckas göra Týri frisk igen. Han är i varje fall hur gullig som helst och verkar glad över att vara hemma.

7 juli Plötsligt händer det! För fyra år sedan betäcktes både Disa och Diva. Älskade Diva lämnade oss och Disa födde Safira året efter. För två år sedan tyckte jag att det var dax att betäcka gamla Disa igen. Började kolla efter brunsttecken varje dag. Då fick vi köpa tillbaka Týri (den första och förhoppningsvis den enda häst vi får tillbaka). Bestämde oss då för att hoppa över att betäcka eftersom vi ska minska hästantalet – inte öka. Men, i år – två år senare - var det dax. Bestämde att betäcka både Disa och Alisa! Då blev Týra halt på ett framben och skulle tillbaka till oss igen efter att ha varit utlånad ett år. Men, nu fick inte Týri sätta stopp för våra planer.

I lördags for vi med två brunstiga ston (tack för timingen Disa och Alisa) till härliga Hrodur. Att det skulle bli just Hrodur var bestämt sedan flera år. Efter vi lämnat stona på Gröna Gången for vi till Rickebasta för att hämta hem Týri. Efter en lite stund kom med meddelande att Disa var betäckt och några timmar senare att även Alisa var betäckt!

Roligt att stona är betäckta och sorgligt att få hem Týri. Om några dagar ska stona hem igen och sedan väntar vi med spänning på UL om ca 17 dagar. Håll tummarna för två dräktiga ston. Och Tyri min Týri ska vila många månader.

2 juli  Prisjusteringar: Denni Designs schalock kostar from idag 899 kr och Denni Prestige Stigläder 929 kr, dvs en prishöjning och en prissänkning.

1 juli   Dagarna fräser fram i en hiskilig fart - vi är redan mitt i sommaren. Vad gör vi då? Tränar våra fem hästar: Alisa, Freyja, Saedis, Sj´dis och Sér. Förra veckan ägnade vi en stor del av tiden till att ta produktfoton till Denni Designs remtygserie. Övning ger färdighet och vi blev faktiskt duktigare och duktigare ju längre vi höll på. Lustigt nog blev våra tre fotomodeller: Alisa, Freyja och Sér oxå det. Vi har flera hundra bilder på dem med spetsade öron. Jag trodde de skulle tröttna efter ett tag, men icke. Kanske inte så konstigt eftersom  de alla tre är undan vackra stolta Diva<3 som hade en alldeles speciell lock.

Denni har varit iväg på flera sadel- bett- och remtygsresor. Oftast går det till så att ett stallgäng bokar in honom och så åker han dit och visar våra produkter. Vid de två senaste tillfällena har Denni lagt till ett kort föredrag som intruduktion inför provningen. Känns som ett lyckat koncept.

GLAD MIDSOMMAR

ÖNSKAR

IA & DENNI

13 juni Nu finns Månadens tips för juni under fliken med samma namn. Denna gång heter det: “Kunskap är lätt att bära och kan finnas närmare än du tror”.

3 juni  Igår gjorde Freyja min dag! Vilken lycka att rida när allt bara funkar och hästen dansar fram mjukt och glatt och lättsamt. Idag vilade hon - hoppas att den underbara känsla infinner sig imorgon oxå.

27 maj  Det roligaste som hänt i utbildningsväg denna vår var när vi red för professor Eyjólfur i början av mars. Precis före allt stängdes ner. Jag red Alisa och det kändes jättebra! Fick en stor dos kunskap och en lika stor dos självförtroende = underbart<3. Nu känner jag att både det första och andra behöver fyllas på igen. Lite knepigt att få till i dessa tider dock. Övade bla. på förvänd sluta på volt i skritt och att rida fram i tempoväxling i tölt. Kul!

13 maj  Roligt med det stora intresset för Månadens tips!

12 maj:  Nu finns Månadens tips för maj här på hemsidan. Denna gång: vad beror denna fixering på bakbenen på?

11 maj Oj, så länge sedan jag skrev här på hemsidan. Tror att det kan bero på att det blir så mycket texter och bilder på fb. Nu sitter jag och funderar på vad Maj-tipset ska handla om. I torsdags när jag red Alisa och Saedis gick båda två så bra att jag nästan trodde att jag kunde rida. Det kändes helt fantastiskt! Alisa red jag ut på tillsammans med Denni & Freyja och Saedis red jag i paddocken. I fredags dubbellongerade jag Alisa och Denni red ut med Saedis. I helgen vilade våra hästar. Idag landade vi alla tre på jorden. Ändå helt underbart att få uppleva glädjen när jag red i torsdags och njuta av det i flera dagar. Gick inte dåligt idag när jag red, men mer som en vanlig dag. Imorgon tror och hoppas jag på stordåd igen<3.

29 april  Intresset att rida lektion här på Lindnäs är större än någonsin! Mycket mycket roligt men samtidigt förvånanade när hemska Corona härjar. Jag ser fram emot en härlig utbildningsvår och sommar! Nu har jag precis uppdaterat Lektionstiderna. Kolla att din tid stämmer - mejla mig annars!

24 april Info om Denni Designs Partylåda:   OBS! Förtydligande: man lånar bara lådan och förbinder sig inte att köpa något utan skickar tillbaka lådan till oss efter att ha provat och känt på produkterna!

Tanken är att Ni går tillsammans några personer t.ex i ett stall och skickar efter Denni Designs Partylåda från oss. I lådan finns de ca 35 produkter bla remtyg, bett, schalocker, stigläder till ett värde av drygt 20 000 kr.

När Ni fått hem lådan kan Ni i hemmamiljö prova utrustningen på Er häst/hästar. Det är vår erfarenhet att det är mycket bra att prova nya bett, tyglar m.m. i lugn och ro. Kanske hittar man en favorit som man vill köpa direkt, kanske hittar man en annan produkt som inte alla passar. Mejla oss på  info@iaodenni.nu   så skickar vi mer info.

22 april Här på landet rullar livet på nästan som vanligt - vilket känns både skönt och mycket konstigt. Jag har bara privatlektioner. De som åker långt för att rida lektion och brukar övernatta mellan lektionerna har avbokat. Den populära Träningskursen som gick av stapeln för första gången i mars har jag inte bokat in under sommaren efterom det blir för mycket och nära kontakt mellan både eleverna och mig. Känns som extremt små uppoffringar. Jag tänker på alla som arbetar inom vård och omsorg - ni är fantastiska! Det minsta vi andra kan göra är att hålla oss hemma och hålla det avstånd som Folkhälsomyndigheten rekommenderar, därmed basta!

16 april  Igår kväll mejlade jag ut senvåren och sommarens utbildningsdatum till alla Er som rider för mig här på Lindnäs. Vår mejl verkar lite matt så jag har redan fått reda på att den missat några. Mejla mig bums om du inte fått mitt mejl

Nu finns senvåren och sommarens utbildningsdatum under fliken “Utbildning” - “Utbildningsdatum”.

GLAD PÅSK

ÖNSKAR

IA & DENNI

Nu finns Månadens tips för April under fliken “Månadens tips”. Jag fortsätter att fundera om uppvärmningen även den här månaden.

8 april Jag är mycket glad att jag har haft nöjet att under flera år följa fyra av de vinnande ekipagen i Corona Cup: Kia Holmquist, Mats Andersson och Camilla A Rolfsdotter. Alla rider dessutom hästar de fött upp själva – stort grattis!!

7 april  Det här skrev jag på Denni´s FB i lördags:

IA här: Det är detta jag tänker på och är orolig för:
1) Djurmarknaderna i Kina. Jag kan inte förstår att de finns och ännu mindre att de nu är igång igen. Det är så fruktansvärt på alla sätt att jag mår illa och finner inga ord
2) Alla som arbetar i sjukvården som för att rädda sina medmänniskor riskerar sina egna liv. Jag är full av beundran och av tacksamhet att Ni finns.
3) De äldre äldre. Hoppas av hela mitt hjärta att vi lyckas skydda dem bättre än vi lyckats hittills.

Min egen mkt lilla insats i det här hemska är att ringa min Mamma varje dag (tidigare några gånger i månaden mest pga att hon arbetade så mkt och oftast inte svarade i telefon) för att höra hur hon mår och (måste jag erkänna) ha lite koll på att hon fortsätter att hålla sig inomhus.
Fortsatt trevlig helg önskar Denni och jag till Er alla och fortsätt vara rädda om Er och varandra och STANNA HEMMA hälsar IA.
P.S Nu börjar hemska Corona även märkas på vår gård: i var onsdags 50 % av lektionerna avbokade, i torsdags var 41 % av lektionerna avbokade och igår kom 4 av 14 elever - så 10 privatlektioner blev avbokade. Nästan alla avbokningar berodde på sjukdom, men vädret ställde oxå till det en del igår. Tycker att vi som bor på landet och har hästar kommer lindrigt undan (än så långe).D.S

26 mars Känns så overkligt att Denni och jag är i vår bubbla med våra djur medans omvärlden står i brand. När vi är utomhus glömmer vi nästan bort Corona, men så fort vi kommer in slår den emot oss med full kraft. Som, de flesta andra antar jag, nyhetsknarkar jag. Förutom det så ringer jag min Mamma varje dag. Vi brukar höras några gånger i månaden, mest beroende på att vi båda jobbar så mycket och att hon dessutom nästan aldrig svarar i telefon. Nu svarar hon direkt eftersom hon håller sig hemma, hos sin pojkvän eller är på promenad i naturen. Trodde aldrig att min Mamma skulle göra som hon blir tillsagd – har aldrig hänt förut. Jag varnar henne så mycket jag kan och hon lyssnar, kors i taket. Pojkvännen, som  fyller 90 år i sommar, är fd överläkare, en mycket renlig kirurg = perfekt. Var rädda om Er och Era nära och kära<3

17 mars  Inget är som vanligt i världen. Får ta en dag i taget och hoppas att så många som möjligt håller sig friska. Tänker mest på de som är i riskgrupperna – de som är sjuka och gamla. Tänker på alla företagare som har svårt att klara sig och därmed även stora problem för deras anställda. Tänker på att vi ska vara rädda om varandra och dela med oss av det vi har. Jag litar på Folkhälsomyndigheten och vår regering. De gör så gott de kan och har många experter att förlita sig på .

Aldrig i livet att jag , med min ringa kunskap om virussjukdomar, skulle få för mig att tala/skriva hur Sverige borde gå tillväga i den här hemska situationen. Ingen vet hur det här kommer att gå.

I helgen var vi på Västkusten och hälsade på våra vänner; Lena och Krister, och hade lektioner för framförallt släktgänget. Som alltid underbart att åka till den sidan av Sverige. Tåget på vägen hem var nästan tomt – det kändes obehagligt. Nu tänker vi hålla oss hemma den närmaste tiden. Ni som är friska är varmt välkomna till oss på Lindnäs på Era inbokade lektioner. Allt är som vanligt på vår gård.

9 mars Nu är den första Träningskursen genomförd! Den består av tre pass á ca 45 minuter. Dag 1 red jag alla hästar. Dag 2 började jag rida hästarna och sedan tog deras ryttare över. Och tredje passet red alla själva på sin häst. Dessutom i ett underbart vårväder! Jag är så nöjd med deltagarna, de fina hästarna och hela konceptet (som är här för att stanna).

4 mars  Nu finns Månadens tips för mars under dess flik. Denna gång funderar jag på “Uppvärming”.

28 februari Förlåt för dålig uppdatering på vår hemsida. För 1 ½ år sedan började just fliken “Aktuellt” krångla. Jag har försökt lösa det med min ringa kunskap om allt som har med datorer att göra och har kunnat sätta in bilder och text (även om det har tagit väldigt lång tid). Nu sedan årsskiftet tar det så lång tid att jag bävar för att göra uppdateringar. Bäste Krister har lovat mig att fixa ett “nytt år” som förhoppningsvis kommer att gå snabbare att uppdatera på. Annars får vi funder på att göra om hela hemsidan. Vet ni att hemsidan är Denni´s och min 40-årspresent från Lena & Krister<3. Svårt för dom att inse att den presenten var livslång... inne på sitt 14 år nu. Tack Krister för all hjälp!

Idag är det ett makalöst fint vinterväder så nu ska jag gå ut och rida! Tror inte det blir så mycket mer vinterväglag att dansa fram på innan den efterlängtande våren kommer.

19 februari Mycket lärdom senaste tiden. I helgen var jag lärare på Ridteori 2 utbildningen som arrangerades av Eidfaxi och anordnades hos Johanna på Edeby. Som alltid när man är lärare på både teoretiska och praktiska utbildningar lär man sig mycket själv. Och det har var verkligen inget undantag. Jag älskar hästar jag älskar utbildning<3 Over and out!

14 februari  OBS! Förtydligande: man lånar bara lådan och förbinder sig inte att köpa något utan skickar tillbaka lådan till oss efter att ha provat och känt på produkterna! Nyhet -  på självaste alla hjärtans <3 dag  lanserar vi  Denni Designs Partylåda!

Tanken är att Ni går tillsammans några personer t.ex i ett stall och skickar efter Denni Designs Partylåda från oss. I lådan finns det 35 produkter bla remtyg, bett, schalocker, stigläder till ett värde av drygt 20 000 kr.

När Ni fått hem lådan kan Ni i hemmamiljö prova utrustningen på Er häst/hästar. Det är vår erfarenhet att det är mycket bra att prova nya bett, tyglar m.m. i lugn och ro. Kanske hittar man en favorit som man vill köpa direkt, kanske hittar man en annan produkt som inte alla passar och kan lägga åt sidan. Mejla oss på  info@iaodenni.nu   så skickar vi mer info.

Månadens tips för februari finns nu äntligen utlagda här på vår hemsida under fliken “Månadens tips”.

10 februari  I slutet av den här veckan lanserar vi vår nyhet: Denni Designs partylåda! Hoppas att Ni kommer gilla vår idé! Vi har justerat priserna på remtygen från Denni Design så att Alisa och Divar Nosgrimman kostar samma, de tre Pannbanden kostar lika mycket och att priset är detsamma på de tre olika tyglarna med stopp; Single Stop, Double Stop och Stopper.

Och idag, den 10 februari, är det vår dag<3. Firade i helgen att vi varit gifta i 19 år och tillsammans i 28 år - jämnt och bra.

3 februari Dagarna flyger fram. Var tog lugna januari vägen? Vi har haft full rulle på Denni Design sedan årsskiftet vilket är mycket roligt. Och nu har vi en ny superbra nyhet på gång. Vi tycker i varje fall att den är bra – hoppas att ni oxå kommer tycka det! Vad det är kommer tillkännages när årets första nummer av tidningen Islandshästen ges ut. Enligt uppgift kommer den tidningen i vecka 7, dvs nästa vecka – håll du utkik här på vår hemsida och på Denni´s FB.

23 januari Efter lektionerna nu på fredag den 24 januari åker vi till Fredrik Rydström & Mimmi på inspirationskväll. Vi kommer att ha med vårt sortiment och dagen till ära erbjuder vi 10 % rabatt. Tid: 16 -19.  Hoppas vi ses!

22 januari Det absolut roligaste som hänt den sista tiden är att våra älskade vänner, Lena & Krister Ågren, har köpt finfina Týra Disudóttir från Lindnäs av oss <3 <3 <3 Det känns så bra – kunde inte bli bättre! Vi är så glada! Varmt lycka till med en härlig, rolig, fin och snäll häst!

Nu börjar vi närma oss ett hästantal som fungerar för oss att ha. Idag har vi åtta hästar: fem ridhästar: Alisa, Freyja, Sjódis, Saedis och Sér, avelsstoet Disa, 3-åringen Safira och så Týri som bor hos, och tränas av Robin Haraldsen. Nu ska en ridhäst till säljas - sedan är antalet ridhästar perfekt för oss: fyra stycken. Jag är grymt sugen på att betäcka ett eller två ston i år. Men, det är det där – ska hästantalet minskas är det ju inte supersmart att göra fler hästar......

22 januari: På fredag, den 24 januari, är det sista dagen att anmäla sig till SIFs kurs Ridteori 2 som jag ska hålla hos Johanna Elgholm på Edeby Gård, Mariefred den 15 – 16 februari. Eidfaxi är arrangörer. Mejla mig om du vill ha info om kursen.

16 januari  Är tacksam och överväldigad över det mycket stora intresset att rida lektion/kurs här på Lindnäs! På torsdagarna har jag ordinarie tid för 7 lektioner - helt galet när det är nästan 20 personer som vill rida privatlektion då. Jag har löst det genom att sätta in lektioner på onsdagar oxå.

Nu har jag satt in onsdagarnas och torsdagarnas lektionstider under fliken “Utbildning” och klicka där på “Lektionstider” uppe i högra hörnet. Kolla att dina tider stämmer - mejla mig annars.

14 januari  Dataproffset, tillika hemsideproffset, Krister Ågren har fixat bildspelet! Oj, oj - mina elever är på G. Torsdagskvällarna är megapopulära - vad sägs om nästan 20 elever som vill rida privatlektion samma kväll? Idag ska jag försöka få till ett fungerande schema!

Varför bildspelet är i ministorlek kan man läsa under texten “God Jul” här nedanför.

7 januari  Månadens tips för Januari finns nu utlagt!

6 januari Julefriden är slut. Längtar redan till nästa Julefrid. Men, till dess kör vi! Datum för vintern och vårens utbildningar finns nu under fliken “Utbildningar” och klicka där på “Utbildningsdatum”. Nytt för i år: Träningskurs! Rider du lektion här och inte fått mejlet med datumen: mejla mig bums.